iyiköfüfilm

1
Nis
2013

Escort Girls / Escort Kızlar (1975)

İstismar Filmleri kategorilerinde yayınlandı. 1 Yorum Var

escort_girls_1975Escort Girls, yönetmenliği ve senaristliği Donovan Winter’a ait 1975, İngiltere yapımı bir sexploitation filmi. Film ayrıca All Lovers Are Strange ismiyle de biliniyor. Filmin başrollerinde ise Maria O’Brien, David Dixon ve Helen Christie yer alıyor.

Film, Londra’da bir Noel gecesinde geçiyor. Herkesin ailesi ve sevdikleriyle geçirdikleri bu özel günde eskortlar ve onlara eşlik edenlerin hikayesine tanık oluyoruz. Bu hikayeler genel olarak yalnızlık ve karakterlerin sığlığını gözler önüne seriyor.

Christmas gecesi olmasından ötürü eskort ajansına gidenler şehre dışarıdan gelmiş kişilerdir. Gallerli genç Hugh (David Dixon), iş günün sonunda, herkes ailesiyle beraber bu geceyi geçirmeye hazırlanırken utangaç bir şekilde, bu yalnız Londra akşamı için bir eskort ajansına gider ve Susan (Maria O’Brien) ile randevulaşır. İlk başta biraz huzursuz olsa da daha sonra Susan’a ısınır. Ajans kurallarına ters olsa da Susan kendisini evine davet eder. Susan’ın bu nazik ve baştan çıkarıcı davetini reddetmez. James (David Brierly) ve Ian (James Hunter) ise Londra’da ilk kez bulunan, iki İskoç arkadaştır. Gittikleri barda kız ayarlama konusunda çok başarı gösteremeyen bu ikili, bir ajansa gitmeye karar verirler.  Vicky (Veronica Doran) ise oldukça zengin fakat pek de güzel olmayan bir kadındır. Arkadaşlarını ajanstan ayarladığı siyahi yakışıklı Lester (Ken Gajadar) ile etkilemeye çalışır. Gittikleri partide Vicky’nin bütün kız arkadaşları tarafından etrafı sarılan Lester, onlarla yanında Vicky varken flört eder. Fakat eve geldiklerinde Vicky’nin azarından kurtulamaz ve Lester’in oldukça fazla üstüne gitmesiyle, olay bir tecavüz girişimiyle sonuçlanır. Bir diğer karakterimiz ise orta yaşlı Amerikalı dul Mary Hockstadter (Helen Christie). Genç eskort Barry (Richard Wren) ile şehir dışında gözlerden uzak bir kaçamak yapar. Agresif Amerikalı işadamı Harvey Matelow’un (Harvey Matelow) o gece için tercihi ise eskort ajansından kiraladığı Sheila (Barbara Wise) ile rulet masasında şansını denemektir. Emma Gouldman (Marika Mann) ise eskortu Wayne (Gil Barber) ile iş ortaklarını ve onların eşlerini etkileme peşindedir.

Filmde 70lerin Londra şehri ve şehrin insanları da izleyiciye aktarılıyor. Londra’nın kasvetli havası filme oldukça iyi bir atmosfer yaratmış.  Oldukça düşük bütçesiyle, belgesel tadında bir film Escort Girls. Ayrıca şehrin yalnızlaştırdığı karakterleri de izleyiciye sunan film, sadece ismine bakıp başka hayaller kuranları hayal kırıklığına uğratabilir. 

Tolga Demirtaş (tolga@iyikotufilm.com)

escort_girls_2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Facebookta paylaş Twitterda paylaş Mail ile gönder



  • enes aybar
    14 Nis 2013 09:34

    sitenizi yeni buldum güzel eski filmler var ama bi türlü izleyemiyorum

  • Yorumunuz:


    İyiKötüFilm Hakkında
    İyiKötüFilm Röportajlar
    İyiKötüFilm Bağlantılar
    Extreme Haribo Giallo For Dummies Immoral Tales Kahramanlar Sinemada Korkucu Once upon in a time in Western Öteki Sinema Sinematik Ters Ninja

    İyiKötüFilm Feeds


    İyiKötüFilm
    yeni