iyiköfüfilm

31
Ara
2014

Monkey Shines (1988)

Bilimkurgu Filmleri Korku Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

Monkey_shinesGeorge A. Romero’nun yönetmenliğini yaptığı Monkey Shines (1988) filmi Michael Stewart’ın aynı isimli romanından uyarlandı. Filmde Jason Beghe (Allan Mann), John Pankow (Geoffrey Fisher), Kate McNeil (Melanie Parker), Stanley Tucci (Doktor John Wiseman), Janine Turner (Linda Aikman), Christine Forrest (Maryanne Hodges) gibi oyuncular yer alıyor.

Allan, sabah koşusu sırasında bir kaza geçirir ve ölümden döner. Kurtulması bir mucizedir ama başından aşağısı felç olur ve mükemmel hayatı altüst olur. Annesi, bütün evi engellilere uygun olan malzemelerle donatır ve bir bakıcı tutar. Ama Allan hayatından hiç de memnun değildir. Sevgilisi Linda onu terketmiştir. Onun iyiliği için de olsa her şeyine karışan bir annesi ve huysuz bir bakıcısı vardır. Allan’ın arkadaşı olan bilimadamı Geoffrey, üniversiteye bağlı olarak maymunlar üzerinde deney yapmaktadır ve en zeki denek maymunu olan Ella’yı Allan’a hediye eder. Baştan her şey iyi gider ama Allan’ın arada tutan sinir krizlerini Ella ciddiye alır ve sahibini kızdıran herkesi öldürmeye başlar.

Zombi filmleri (Night of the Living Dead, Dawn of the Dead, Day of the Dead) ile tanıdığımız George A. Romero’nun yönetmenliğini yaptığı Monkey Shines, vizyona girdiğinde gişede pek de başarılı olmamış ve yapım şirketini zarara uğratmıştır. Yönetmen hep zombi filmleriyle anılsa da farklı içerikteki korku filmleri de çekmiştir.  (daha&helliip;)


Tarantula_1955Jack Arnold‘ın yönetmenliğini yaptığı Tarantula (1955) adlı korku filminin oyuncu kadrosunda John Agar (Doktor Matt Hastings), Mara Corday (Stephanie ‘Steve’ Clayton), Leo G. Carroll (Profesör Gerald Deemer) gibi isimler yer alıyor.

Eric Jacobs, çölde pijamalarıyla ölü olarak bulunur. Neredeyse tanınmaz haldedir. Akromegali hastalığından dolayı yüzü ve vücudunda tuhaf değişiklikler olmuştur. Normalde bu hastalık, uzun yıllar sonra gözle görünür belirtilere sebep olurken birkaç günde Jacobs’un bu hale gelmesi Doktor Matt Hastings’in şüphelenmesine neden olur. İlk ve tek şüphelendiği kişiyse laboratuarda gizli çalışmalar yaptığı ortağı Profesör Gerald Deemer’dır. Ama ilk önce bu tuhaf olayın nasıl gerçekleştiğini bulması gerekmektedir.

Profesör Gerald Deemer bir biyologdur. İnsan nüfusunun artmasıyla kaynakların tükeneceğini düşünmektedir ve yiyecekleri çoğaltmak için bir takım deneyler yapmaktadır. İlk önce bu deneyini hayvanlar üzerinde yapar. Fareler ve bir tarantula üzerinde gerçekleştirdiği bu deney bir kaza sonucu yanıp kül olur. Her şey yok olduğu için baştan başlar. Ama yangından kurtulan tarantula dışarıda büyümeye devam eder ve bir süre sonra durdurulması güç devasa bir tarantulaya dönüşür. Kendi halinde hayatlarını sürdüren kasaba halkı Doktor Matt Hastings’in önderliğinde başlarına gelen bu beladan kurtulmaya çalışacaklardır.

Film, insanoğlunun normal halinde bile korktuğu tarantulayı 100 kat daha büyümüş haliyle etrafa dehşet saçmasını anlatıyor. Fakat bunu filmin son yarım saatinde yapıyor. Seyirci Doktor Matt ile beraber olayı çözmeyi çalışıyor ve doktordan daha önce tarantulayı farkediyor. (daha&helliip;)


6
Şub
2014

Faces of Death Serisi

İstismar Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

faces_of_death

Mondo filmlerin varoluş nedeni insanoğlunun aklının doğal olarak seks ve ölümün tuhaf yönleriyle meşgul olmasıdır. Faces of Death işte böylesi bir eğitimdir; konusu, seks ve şiddetin ve daha da fazlasının estetik açıdan incelenmesinde birçoklarından daha tutucudur…

Bir cenaze merasimi hakkındaki tekrarlayan rüya aklından çıkmayan Dr. Francis B. Gröss (anlatıcı ve sıra dışı patalog, diğer bir deyişle o gözlüklerle görebiliyor olması bir mucize) “anlam verme saplantısı” ile yaşamını sürdürmektedir -onu Dünya’nın çeşitli yerlerine götüren bir yolculuğa çıkaracak üç filmlik yeni ölümleri araştırma görevinin başlangıcını belirleyen bir rüya; görevi otopsi, mezbaha, suikast ve trafik kazası videoları toplamak.

Faces of Death’in açılışında Gröss bizlere “Kendinizi yolculuğa hazırlayın” diyerek karşılar, “her adımında kendi gerçekliğinizi daha iyi anlamanızı sağlayabilecek bir dünyaya yolculuk.” Mezbahalardan çıkarılacak bir anlam mı? belki de. Yol kenarındaki bir kazaya giden bir yolculuk mu? belki de. Hazır olun – Faces of Death gerçekten de sinirlere dokunur. Sansürsüz yaklaşımı bazen gerçekten şoke edici ve mide bulandırıcıdır. (Elbette sansürsüz şiddet – cinsel organların dahil olduğu bölümler rahatsız edici kısımların üzerine damlamış bir mürekkep lekesi gibidir- ve eğer varsa, tersine dönmüş bir mantık.) En mide bulandırıcı bölümler için: bir restoranda maymun parçalama ve beyin yeme sahnesi; büyükbaş hayvanların dini usullerle kesim yöntemi; fok avcılığı; ölüm sonrası prosedürler. (daha&helliip;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İyiKötüFilm Hakkında
İyiKötüFilm Röportajlar
İyiKötüFilm Bağlantılar
Extreme Haribo Giallo For Dummies Immoral Tales Kahramanlar Sinemada Korkucu Once upon in a time in Western Öteki Sinema Sinematik Ters Ninja

İyiKötüFilm Feeds


İyiKötüFilm
yeni