iyiköfüfilm

incredible-shrinking-man (2)50’li yılların bilimkurgu yönetmeni Jack Arnold’ın çektiği The Incredible Shrinking Man (1957) adlı kült bilimkurgu filminde Grant Williams (Scott Carey), Randy Stuart (Louise Carey), Paul Langton (Charlie Carey), April Kent (Clarice) gibi oyuncular yer alıyor. Richard Matheson’nın The Shrinking Man adlı romanından uyarlanan filmin Dünya Bilim Kurgu Derneği’nin vermiş olduğu En İyi Dramatik Sunum dalında Hugo Ödülü de var.

Eşiyle birlikte tatile çıkan Scott Carey, bir tekneyle denize açılırlar. Tuhaf bir toz bulutuna maruz kalan Carey, altı ay sonra bedeninde bir tuhaflık fark eder; zaman geçtikçe küçülmektedir. Bu duruma eşi de dahil olmak üzere doktorlar da inanmaz. He geçen gün biraz daha küçülen Carey, hiçbir insanın başına gelmeyen bu olağanüstü hastalık karşısında elinden hiçbir şey gelmez. Bir sürü teste girer ama küçülmesini engelleyecek bir çözüm yolu bulunamaz.

İyimser ve sevgi dolu bir adam olan Carey, basının da dikkatini çekince kendini bir ucube gibi hissetmeye başlar ve bu his onu bambaşka bir insana dönüştürür. Kendinden daha kısa olan sirkte çalışan cüce Clarice ile tanışınca kendini daha iyi hissetmeye başlasa da bu durum uzun sürmez. Küçülmeye devam eden Carey, Clarice’den daha da kısa olduğunu farkeder. Carey iyice umutsuzluğa kapılmıştır. Karısı Louise, onu sevmeye devam etse de karısının ona acıdığını düşündüğü için karısına kötü davranır.

Talihsiz bir kaza sonucu evinin bodrumunda kapalı kalan Carey’nin öldüğü zannedilir. İyice küçülmüş olan Carey’nin artık daha büyük sorunları vardır. (daha&helliip;)


10
Kas
2013

Student Bodies (1981)

Korku Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

student-bodies-1981Mickey Rose’un hem senaryosunu yazıp hem de yönetmenliğini üstlendiği Student Bodies bir komedi filmi. Halloween, Friday the 13th, Prom Night gibi slasher filmleriyle dalga geçen film, türünün ilk örneklerinden birisi. Filmin oyuncu kadrosunun birçoğunu ise daha önce ve sonrasında başka hiçbir filmde yer almayan, ilk ve son oyunculuk deneyimlerini yaşayan oyuncular oluşturuyor.

Korku filmlerini tiye alan filmlerinin ilklerinden olan Student Bodies, yakaladığı başarıyı büyük ölçüde içerdiği seks üzerine mizaha borçlu. Ayrıca slasher filmlerinin sahip olduğu klişeleri de kullanarak, bunları mizahla harmanlayarak izleyiciye sunuyor. Bol kanlı sahneler, seks, aptal karakterler ve mantık eksikliği filmi eğlenceli kılan belli başlı unsurlar arasında.

Bir seri katil, lisede okuyan genç kızlara musallat olmuştur ve onları aynı zamanda röntgenlemektedir. Kendisine “the breather” ismini veren bu seri katil, kurbanlarını telefonla taciz etmekten çok hoşlanır fakat gençleri seks yaparken görmek onu deli eder. Kadın kurbanlarını öldürmek için raptiye gibi garip objeler kullanırken, erkek kurbanlarını ise canlı canlı çöp torbalarına koymayı tercih eder. Siyah galoş ve yeşil lastik eldiven giyen seri katil olarak Toby suçlanmaktadır. Bunun sebebi ise Toby’nin seks hayatının olmamasıdır ve her cinayet mahallinde ortaya çıkınca cinayetlerin şüphelisi olur.

İzleyiciye Scary Movie’nin 80’li yıllarda çekilmiş bir versiyonu izlenimini veren Student Bodies, özellikle kapak resmi ile seksi bir film izleyeceğiniz imajını verse de filmle ilgili en seksi şeyin afişi olduğunu söyleyebilirim. (daha&helliip;)


9
Kas
2013

The Cabin in the Woods (2012)

Korku Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

the-cabin-in-the-woodsDrew Goddard’ın ilk yönetmenlik denemesi olan “The Cabin In The Woods”, Goddard’ın senaryoyu birlikte yazdığı arkadaşı Joss Whedon ile görsel efektleri yapamadıkları şeylere saklama merakıyla başlıyor. Alias ve Lost’un prodüktörlüğünü ve yazarlığını yapmış olduğunu öğrenmem bir şey ifade etmiyor aslında benim için, bu iki diziden de haz etmiyorum çünkü. Ama ilk yönetmenliğini bu filmle yapmış olması ekstra harika, çünkü film sarkastik bir korku çorbası! 

Ne kadar az CGI, o kadar iyi makyaj mottosuna sadık kalan yönetmen ve ekip, görsel efektlerin gerçeğin yerini tutmamasında hemfikir. Ama efektler kostüm ve makyajla da ancak bir yere kadar gidebildiği için sadece ve sadece yapamadıkları durumlarda görsel efekt kullanma sözüne sadık kalmışlar. Labirentli sahnelerde kullanılan bilgisayar efekti basit olmasına karşın labirent/mühendislik açısından daha karışık bir tarafı da var. Aynı zamanda ağız sulandıran canavarların hücum etme sahnesi öyle bir hal alıyor ki, sırf hangi canavar nerde, kime saldırıyor derken ufak tefek hatalar göze batmıyor bile. Şeffaf dönen küplerin birbirlerine uyum sağlayacak şekilde durdurulmaları baya zor olmuş. Çoğunu yeşil ekranda çekip kalanını sonradan eklemişler. Asansörlü sahnede özellikle(o kadar fazla asansör var ki) rastgele canavar çekimi yapmışlar. Küpleri de yine somut şekilde nasıl kullanacaklarını belirleyebilmek için en ufak küpün içine kocaman böcekler koyup onlarla çalışmışlar.

Beyindeki tetris olayı hesabının yani bu canavarların asansörden puzzle halindeki çıkış fikri detayının ayrıntılı şekilde işlenmiş olması da ayrı bir eğlenceli! (daha&helliip;)


29
Ağu
2013

Madman (1982)

Korku Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

madman80’li yılların başında slasher filmlerinin popüler lokasyonu, göl kenarındaki kamp mekanlarıydı. Bu klişenin sürekli tekrarlanması türün fanları için küçük bir sorun olsa da lokasyonu başarıyla kullanan Friday the 13th ve The Burning gibi filmler de yok değil. The Burning’de olduğu gibi Madman filminde de senaryo oldukça basit. Kamp ateşi etrafında anlatılan korkunç bir hikaye ve sonrasında yaşananlar…

Madman’de bir slasherda olması gereken tüm unsurlar mevcut. Basit bir hikaye, cinsel olarak aktif bir gençlik grubu, vahşi ölüm sahneleri… Film her ne kadar çekildiği dönemde çok popüler olamamış, Paramount ya da Warner Bros.’un desteklediği yapımlar gibi büyük sinema salonlarında değil, çoğunlukla drive-in sinemalarında gösterilmiş olsa da zamanla kulaktan kulağa yayılarak, videonun da etkisiyle birçok kişiye ulaşmış ve türünün en iyi örneklerinden birisi olarak kabul görmüştür.  

Senaristliği ve yönetmenliği Joe Giannone’ye ait Amerikan yapımı Madman’in başrollerinde Gaylen Ross ve Tony Fish yer alıyor. Gaylen Ross’u George Romero’nun 1978 yapımı filmi Dawn of the Dead’den hatırlamak mümkün. Film aynı zamanda Madman Marz ve The Legend Lives isimleriyle de biliniyor. Türün filmlerinde sıkça karşılaştığımız korkunç bir hikayenin anlatıldığı, ateşin etrafında oturan gençlerden oluşan tipik bir sahneyle açılan filmde, gençlerden Max arkadaşlarına Madman Marz’ın gerçek hikayesini anlatır. (daha&helliip;)


27
May
2013

Absurd (1981)

Korku Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

absurdYönetmenliğini Joe D’Amato’nun yaptığı, senaristliği ise George Eastman’a ait 1981 yapımı İtalyan korku filmi Rosso Sangue, Anthropophagus 2, Horrible ve The Grim Reaper 2 isimleriyle de biliniyor.

Absurd, İngiltere’de yayınlanan Video Nasties listesine girmiş, yasaklı filmlerden birisi. 1984 yılında İngiltere’de yasaklanan filmin piyasada “cut” ve “uncut” versiyonları bulunmakta. İngiltere’deki Medusa Home Video’dan çıkan Absurd, diğer Video Nasties filmleri gibi video kaset koleksiyonerleri arasında oldukça değerli ve aranan bir film.

Film, Amerika’da 80’li yıllarda Wizard Video tarafından Monster Hunter ismiyle piyasa sürülmüş. Ayrıca Alman black metal grubu Absurd’e de ismini bulmasında ilham kaynağı olmuş.

Absurd, Joe D’Amato’nun erken dönem filmleri kadar başarılı olmasa da içerdiği aşırı gore sahnelerle türün fanlarını ve D’Amato hayranlarını tatmin edecek boyutta.  Filmin senaristi ve aynı zamanda başroldeki cani karakteri canlandıran George Eastman, D’Amato’nun fetiş oyuncularından biri. D’Amato birçok projeye George Eastman ile birlikte imza atmıştır.

Absurd, bir rahibin bir adamı kovaladığı gotik bir sahne ile açılıyor. Anthropopaghus’un son sahnesinde George Eastman’i iç organlarını yerken bırakıyorduk. Burada da ilk filme bir gönderme gibi George Eastman ilk sahnede karnı yarılmış ve iç organları elinde bir şekilde çıkıyor. Vahşet sahneleri haricinde filmin temposu son yarım saat hariç çok yüksek değil. Son yarım saatte şiddetin artmasıyla birlikte tempo da oldukça yükseliyor. Buna Carlo Maria Cordio’nun sinir bozucu müziği de eklenince, izleyiciyi oldukça rahatsız eden son bir 30 dakika ortaya çıkıyor. (daha&helliip;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İyiKötüFilm Hakkında
İyiKötüFilm Röportajlar
İyiKötüFilm Bağlantılar
Extreme Haribo Giallo For Dummies Immoral Tales Kahramanlar Sinemada Korkucu Once upon in a time in Western Öteki Sinema Sinematik Ters Ninja

İyiKötüFilm Feeds


İyiKötüFilm
yeni