iyiköfüfilm

25
Tem
2015

Street Trash (1987)

B-Film Korku Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

street-trash-1987James Michael Muro’nun yönetmenliğini yaptığı Street Trash (1987) adlı kült korku-komedi türündeki bu b-filmde Mike Lackey (Fred), Bill Chepil (Bill) Vic Noto (Bronson), Mark Sferrazza (Kevin), Jane Arakawa (Wendy) gibi oyuncular yer alıyor.

Bir araba mezarlığını evsizler mesken tutmuştur. Evsiz Fred, bir gün içki dükkanından 1 dolarlık ‘Viper’ adında 60 yıllık bir içki aşırır ve karşılaştığı evsiz bir arkadaşı da çaktırmadan Fred’in içkisini araklar ve tuvalete gider. Orada içkisinden keyifle bir yudum alır. Ama Viper kafasını güzel yapacağına anında etini eritir ve klozetin içine doğru akar gider. İçki dükkanında bu içkiden bir kasa stok olduğuna göre mahalle iyice karışacaktır. Bir de üstüne üstlük Polis Bill olaya dahil olur.

Evsizlerin başında, hiç yanından ayırmadığı insan kemiğinden silahı ile şiddet sever bir psikopat olan Bronson adında Vietnam gazisi vardır. Bronson’ın trafik ışıklarında vahşice öldürdüğü adam, kaldırımda yürürken eriyen bir evsizin üzerinden dökülen sıvıyla yüzü dağılan biri ve tecavüze uğrayıp öldürülen bir mafya babasının sevgilisi gibi tuhaf ölümler sonrasında evsizlerin mahallesi bayağı hareketlenir. Fakat kendi başlarına gelmeyince çok da umursamazlar. Hatta aralarında bir arkadaşlarının kopan cinsel organını birbirlerine atarak oyun bile oynarlar.

Street Trash filmi, yönetmen James M. Muro’nun 21 yaşında çektiği ilk ve son sinema filmi… Yönetmen, büyük bütçeli Hollywood filmlerinde (Titanic, Terminator 2: Judgment Day, Gone in Sixty Seconds, Parker…) kameramanlık ve görüntü yönetmenliği yaparak kariyerine devam ediyor. (daha&helliip;)


directors_jeanrollin

Phil Hardy’nin The Overlook Film Encyclopedia:  Horror adlı eseri gibi başucu kitapları Rollin’in filmlerinden etkileyici şekilde bahsetmiştir. Hardy, Lips of Blood’u “hoş ve ürkütücü” ve Requiem For a Vampire’yi de “delicesine coşkulu sadist bir şiir” şeklinde tanımlamıştır. Bunun yanı sıra Cathal Tohill ve Pete Tombs’un Immoral Tales adlı unutulmaz eserinde Rollin’in kariyerine yaklaşık 60 sayfa ayrılmış ve onu “rüyaların yaratıcısı” olarak tanımlayarak Rollin’in filmlerine en büyük övgüde bulunmuştur.

Rollin’in filmlerinin isimlerine baktığımız zaman bu filmler içerisindeki tuhaf görüntüler hakkında ipucu edinebilmek mümkün. Filmlerin içinde ise bizleri bol miktarda egzotik, sadist sapkınlık beklemektedir: denizin açıklarına sürüklenen bir tabutun içine hapsedilmiş aşıklar, bir vampir çiftin evlilik seremonisi, kendi kolunu ikiye ayırarak kendi kanını deliye dönmüş bir şekilde içen bir dişi vampir, kadın kurbanlarını bir zindanın duvarlarına zincirleyen bir grup vampir, bir gemi enkazından sağ kurtulanlara işkence yapan korsan mürettebat, sosyetik kadınların kan içme ritüeli için bir şatoda toplaması gibi. (daha&helliip;)


8
Nis
2009

Stryker (1983)

Bilimkurgu Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

strykerFilipinli yönetmen Cirio H. Santiago’nun yönettiği 1983 yapımı kıyamet sonrası, bilim-kurgu macera filmi. Santiago 80ler boyunca bu türde birçok film yapmış, 80ler sonu ve 90lar başında ise savaş ve dövüş filmlerine ağırlık vermiştir.

Stryker (1983) filminin benim için özel olan kılan ise 80ler Video furyası döneminde izlediğim ve unutamadığım filmlerden biri olması. Film, Mad Max’in kötü bir taklidi olarak lanse edilse de konu olarak yine aynı dönemde (1983) Giuliano Carnimeo’nun Exterminator’s of the Year 3000 filminin kopyası. İki filminde yapım yılı 1983 olmasına karşın dönemin İtalyan film endüstrisini göz önüne aldığımızda Carnimeo’nun filminden esinlendiğini söylemem sanırım yanlış olmaz.

Konu, nükleer felaket sonrası insanlığın yaşadığı dram üzerine kurulmuş. Nükleer felaket sonrası insanlık için en önemli ihtiyaç su olmuştur Motosiklet çeteleri, deri kıyafetler giymiş barbarlar, ilginç arabalar bu janr’a ait olmazsa olmazlar filmde de fazlasıyla mevcut.  (daha&helliip;)


4
Nis
2009

Zaat (1975)

Bilimkurgu Filmleri Korku Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

zaatIMDb Bottom 100 sıralamasında uzun süre en üstlerde olmayı başarabilmiş(!) filmlerden birisi Zaat. Benim gibi 70lerin trash sinemasından hoşlanıyorsanız eminim filmden çok keyif alacaksınız. Yönetmenliğini yapan Don Barton’un da ilk ve son filmi olmasına şaşmamak lazım. Hatta başrol oyuncusu da dahil olmak üzere oyuncuların neredeyse tamamının ilk ve son filmleri.

Filmin konusuna gelecek olursak, Dr. Kurt Leopold çılgın bir bilim adamıdır. İnsanlar yerine balıkların olduğu bir dünyanın daha yaşanılır olduğuna inanmaktadır. Bu sebeple kendisini balık adama dönüştürmeye karar verir ve başarılı olur. Ayrıca Dr. Leopold’un bir diğer amacı da kendisini küçümseyen insanlardan intikam almaktır. Çeşitli çalışmalar sonucu bir karışım hazırlar ve kendisini canavar balık adama dönüştürecek karışım hazırdır: ZaAt

Filmin neredeyse %90’ında canavar görünmekte. Canavar kostümü gerçekten çok komik ve oyuncunun üzerinde oldukça eğreti durmuş. Yalnız şunu belirtmeliyim ki su altı sinematografisi başarılı olmuş. Oyunculuk ise tahminlerim kadar kötü değil.

Filmde Zaat canavarı Dr.Leopold dışında Floridalı bir şerif, genç bir Afrika-Amerika karışımı biyolog ve Inter-Nations Phenomenon Investigations Ekibi’nden (INPIT) bir kadın ve bir erkek var. Filmin sonunda Dr.Leopold biyologu vuruyor ve adam ölüyor. Zaat canavarı da diğer balıkları da kendisi gibi yapmak için bir kutu dolusu ZaAt ile okyanusa gidiyor. INPIT üyesi kadın ise Dr.Leopold’un arkasından ona katılmak için okyanusa doğru koşuyor. Filmin tamamına olduğu gibi sonuna da bir anlam vermek oldukça güç. Film Dr. Kurt Leopold’un mutasyonundan sonra çevresindekilere verdiği zararlar üzerine kurulu: tatil yapmakta olan insanlar ve deniz araştırmaları ekibi Dr. Leopold’un zarar verdiği gruplar. (daha&helliip;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İyiKötüFilm Hakkında
İyiKötüFilm Röportajlar
İyiKötüFilm Bağlantılar
Extreme Haribo Giallo For Dummies Immoral Tales Kahramanlar Sinemada Korkucu Once upon in a time in Western Öteki Sinema Sinematik Ters Ninja

İyiKötüFilm Feeds


İyiKötüFilm
yeni