iyiköfüfilm

21
Haz
2014

Contamination (1980)

Bilimkurgu Filmleri Korku Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

contamination_1980_posterPsikedelik Star Wars uyarlaması Star Crash‘in yapımı sırasında verdiği en iyi kararın filmde rol almaları ve filmi başarıya ulaştırmaları için Caroline Munro ve John Barry ile anlaşmak olduğu düşünülecek olursa Luigi Cozzi‘nin devam filmi Contamination‘dan fazlasını beklemek kolay değil. Beyaz perdede seyircilerle buluşma fırsatı bile bulamadığı ABD’de daha yaygın olarak Alien Contamination adıyla biliniyor olması, bu İtalyan prodüksiyonu için hangi Hollywood filmi fikrinin tekrar kullanılmış olduğu hakkında size bir fikir vermeli. Ne yazık ki, söz konusu HR Giger ve Ridley Scott‘ın Alien‘ı ile Luigi Cozzi’nin kağıttan eserini karşılaştırmak olduğu zaman bu karşılaştırma çok uzun sürmeyecektir. Luigi Cozzi hakkında sanatsal yeteneği olmayan ama bol miktarda ampul ve KY jeline sahip birisi olduğunu düşünebilirsiniz.

Contamination, ABD sahil güvenlik ekiplerinin New York’a doğru yol almakta olan ve limana yanaşırken hız kesmesi yönünde yapılan çağrılara cevap vermeyen bir kargo gemisini fark etmesiyle başlar. Geminin başına ne geldiğini öğrenmeleri için küçük bir ekip gönderilir ancak gemide yaşam izi olmadığını ve bir zamanlar gemi mürettebatı olan cesetlerin tuhaf yumurtalarla dolu olduğunu görürler. Yumurtalardan biri çatlar ve araştırma ekibinden iki kişiyi bedenlerinin patlamasına neden olarak öldürür, hayatta kalan ekip üyesinden başka yumurta olup olmadığını araştırmaya yardımcı olması istenir ve böylece New York’tan Kolombiya’ya ve uğursuz Mars’ın keşfi hikayesine doğru yola çıkar.

Star Crash Caroline Munro‘nun sadece küçük deri bir bikini giyerek gardırop bakımından bir ilerlemeye imza atmayan eğlenceli küçük bir filmdi ve Cozzi’nin ucuz ve neşeli efektleri bu ucuz ve keyifli Star Wars araklamasında sadece küçük bir rahatsızlık kaynağıydı. (daha&helliip;)


28
Oca
2013

The Flesh and The Fiends (1960)

Korku Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

flesh-and-the-fiends-dvd-1960-peter-cushing-horror-dvd-7dfb6The Flesh and the Fiends, başrolünde tıp doktoru Robert Knox rolü ile Peter Cushing’in yer aldığı bir İngiliz korku filmi. Peter Cushing oldukça tanınmış bir İngiliz aktör. Özellikle Hammer Film’in işlerinde çokça yer alan oyuncuyu Terence Fisher’ın filmi The Curse of Frankenstein (1957)da Baron Frankenstein ve Dracula (1958) filminde Dr. Van Helsing rolleriyle hatırlamak mümkün. Kariyer kararını vermesi üzerine yapılan bir röportajda rolleri neye göre seçtiği sorulunca “kim beni Hamlet olarak görmek ister ki? Çok az insan. Ama milyonlar beni Frankenstein olarak görmek ister, işte o yüzden bunu seçtim” şeklinde bir açıklama yapmış. Hammer Film productions’ın işleri dışında Sherlock Holmes, Star Wars, Dr.Who and the Daleks ve Daleks-Invasion Earth:2150 A.D. filmleri ünlü aktörün yer aldığı filmlerden sadece birkaçı.  

50’li yılların sonu korku sineması, özellikle İngiliz korku sinemasının gelişimi açısından önemli periyotlardan birisidir. Dracula, The Curse of Frankenstein, The Mummy gibi filmlerin de içinde bulunduğu yeni, radikal bir dalga korku sinemasına farklı bir yön vermeye başlamıştı. Peter cushing ve Christopher Lee ise bu filmleri şereflendiren, korku sinemasının efsane isimleriydi.

The Flesh and the Fiends, yada bilinen diğer ismi ile Mania siyah beyaz formatta çekilmiş. Bu özelliği ile 30’lu ve 40’lı yılların korku filmlerini andırsa da hikaye olarak oldukça rahatsız edici, kanlı sahneleri ile de döneminin özelliklerini yansıtan bir film. (daha&helliip;)


13
Ağu
2012

Sybil Danning Röportajı

Röportaj kategorilerinde yayınlandı.

İpek Çakır : Röportaj teklifimizi kabul ettiğin için teşekkürler Ms.Danning. Bu bizim için bir onur. Hakkında “B filmlerinin kraliçesi” ve “seks sembolü” gibi tanımlamalar yapılıyor. Bunlar arasından en sevdiğin ve seni en iyi anlattığını düşündüğün hangisi?

Sybil Danning : Benimle bu röportajı gerçekleştirdiğin için teşekkürler İpek, bu benim için bir zevk. Siteniz çok güzel. ABD medyası, benim 80li yıllarda güçlü kadın rolleri için bir yol oluşturduğumu ve öncülük ettiğimi belirtti. O dönem kadınların güçlü rollerde oynaması için çok zor zamanlardı, bu nedenle basının hakkımda yazdıklarını yansıtıyorum ve buna saygı duyuyorum. 80li yıllar filmlerin genellikle ülkenin durumunu yansıttığı bir dönemdi. Reagan başkandı ve “Star Wars” gerçekten ve gerçek hayatta yaşanıyordu. Filmler bu maço atmosferi yansıtıyordu. RAMBO ve COMMANDO filmleri vardı, kadınların rolleri arka plandaydı ve nispeten daha az ilgi çekiciydi. 1979 yılında Hollywood’a geldiğimde bana ilk önemli rolümü veren Roger Corman gibi yapımcılara minnettarım. Mükemmel bir kült klasik olan c filminde “St.Exmin” karakterini oynadım. 6 erkekle birlikte iyi gezegeni kötü adamlardan kurtarmaya giden tek kadındım. Açık şekilde, Akira Kurosawa klasiği SEVEN SAMURAI filminin uzayda geçen remake versiyonuydu. BBTS bu sefer Blu-Ray olarak geçen yıl tekrar çıktı, ve dağıtımcı tarafından bu yeni gösterimi tanıtmak için dünyaca ünlü San Diego Comic Convention’a davet edildim. Başarılı olmaya devam ediyor ve şunu söylemekten mutluluk duyuyorum ki, film çekildikten sonra doğan yeni genç izleyiciler arasında da popülerlik kazanmaya devam ediyor. Bu film 80lerdeki patlayışımı sağladı ve ardından başka güçlü roller geldi. Rollerim birbirine göre daha az ya da daha çok da olsa seksi roller ve bu benim için sorun değil. Bir kadın aynı zamanda hem seksi hem güçlü olabilir ve ben ikisini de olmayı seviyorum. Bir seks sembolü çok olumlu bir şey ve çok farklı bir şey olan “seks objesi” olmakla karıştırılmamalı. (daha&helliip;)


3
Ağu
2012

Campy Filmler

Kavram-Kuram-Fenomen kategorilerinde yayınlandı.

Hollywood’un bu tür filmlere ilgisi 1960 sonlarının izleyicisi sayesinde doruk noktasına ulaştı ama zamanla etkisini kaybetmeye başladı. Bu filmlerin çoğu, örnek olarak Candy (1968), genel geçer cinsiyet ve cinsellik varsayımlarıyla ters düşmedi. Bazıları, örneğin Myra Breckinridge (1970) ya da Something for Everyone (1970), bu varsayımları sorguladı ama sonuç olarak da çeşitli eleştiriler aldılar.

Homofobik yaklaşımların sonucu olarak eleştirmenler ya da yorumcular, bu filmler ile Hollywood’un Amerika’da homoseksüel propagandası yapmaya çalıştığını iddia ettiler. Dolayısıyla Amerikan film yapımcıları “queer” temalı filmler yapmaktan çekinmeye başladılar.

Hollywood sonunda ana akım film izleyicisiyle 70lerin blockbuster filmleri sayesinde tekrar bir araya geldi. Bunlara örnek verilmesi gerektiğinde ilk akla gelenler Jaws (1975), Rocky (1976) ve Star Wars (1977) oluyor. Bu filmlerde de jenerik klişeleri ya da B film oyunculuğundan etkiler görülüyor ama bu özellikleri ses getiren görsel efektler ve nostaljik yönlerinin yanında arka planda kalıyor. (daha&helliip;)


13
Oca
2012

Starcrash (1978)

B-Film Bilimkurgu Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

Starcrash 1978 yapımı bir İtalyan bilim-kurgu filmi. Amerika’da Adventures of Stella Star adıyla da bilinen filmin yönetmenliği ve senaristliği Luigi Cozzi’ye ait. Filmin oyuncu kadrosu ise Marjoe Gortner, Caroline Munro, Robert Tessier, Christopher Plummer ve David Hasselhoff’dan oluşuyor. Müzikleri ise Oscar ödüllü müzisyen John Barry’e ait.

Star Wars’un elde ettiği büyük başarının ardından, İtalyan yönetmenlerin çokça başvurduğu bir yöntem olan gişede başarı yakalamış filmlerin rip-offunu yapma fikri ile ortaya çıkan bir film Starcrash. Star Wars çekildikten yaklaşık 1 sene sonra yapılan film aslında tam anlamıyla filmin rip-offu değil. Yönetmen Luigi Cozzi’nin de belirttiği gibi aslında oldukça farklı bir film. Farklı karakterleri bir araya getiren bu düşük bütçeli film, Barbarella, Sinbad ve Star Wars’un bir karışımı gibi.

Oldukça düşük bir bütçeyle çekilen film, ucuz özel efektlere sahip. Zaman zaman izleyiciyi gülme krizlerine sokan diyaloglar ve oyuncuların performansları ile film sonuna kadar hiç sıkıcı olmadan ilerliyor. Özellikle Stella Star rolündeki Caroline Munro iyi bir iş çıkarmış. Filmle ilgili bir ayrıntı ise aslında yönetmen ve senarist Luigi Cozzi filmin senaryosunu Star Wars çekilmeden önce yazmış. Fakat yapımcının Star Wars çekildikten sonra filmin rip-offunu yapmak istemesiyle filme bazı Star Wars ögeleri eklemiş. (daha&helliip;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İyiKötüFilm Hakkında
İyiKötüFilm Röportajlar
İyiKötüFilm Bağlantılar
Extreme Haribo Giallo For Dummies Immoral Tales Kahramanlar Sinemada Korkucu Once upon in a time in Western Öteki Sinema Sinematik Ters Ninja

İyiKötüFilm Feeds


İyiKötüFilm
yeni