iyiköfüfilm

25
Ağu
2009

King Kong Filmleri

Kavram-Kuram-Fenomen kategorilerinde yayınlandı.

Korku filmlerinin odak noktasını oluşturan figürler hep yarı yarıyadır. Yarı hayvan yarı insan, yarı ceset yarı canlı, yarı canavar yarı tanrı gibi. Bu yaratıklar mantık dışı ve düşsel ürünlerdir. Korku unsuru yaratan ana tema ise yaratığın ne olduğunun kimse tarafından bilinmemesidir. Amaç, yaratığın kahraman tarafından yok edilmesine kadar geçen süre içinde seyircinin heyecanlanmasını sağlamaktatır. Canavarlar evrenseldir. Bunlar dünyanın her ülkesinde insanlar tarafından ilgiyle karşılanmaktadır. Olaylar mantıksal olabileceği gibi mantık dışıda olabilmektedir ki bir korku filmi izleyicisi için bunun çokta önemi yoktur.

King Kong sinema tarihinin en ünlü canavarlarının başında gelmektedir. Giovanni Scognamillo’nun da dedigi gibi: “Güzel ve çirkin, ya da bir güzelin gönlünü çalan bir canavarın aşk öyküsü” bu filmin çıkış noktasıdır.

İlk King Kong filmi 1933 yapımı “King Kong” tur. Filmde bir film ekibinin ıssız bir adaya film çekmek için gitmesi ile gelişen olaylar anlatılmaktadır. Film ekibinden genç bir kadın adadaki yerliler tarafından kaçırılır ve adada yaşayan dev gorile kurban edilmek istenir. Fakat beklenmedik bir şey olur ve dev gorilimiz genç kadına aşık olur. Daha sonra genç kadın film ekibi tarafından kurtarılır ve dev goril zincirlenerek tutsak alınır. Dev gorili New York’a getiren film ekibi gorili burada insanlara sergiler. (daha&helliip;)


27
Haz
2009

Queen Kong (1976)

B-Film kategorilerinde yayınlandı.

queenkongBir kadın film ekibi film çekmek üzere Afrika’ya giderler. Luce Habit (Rula Lenska) ekibin yönetmenidir. Filmin erkek başrol oyuncusu kampı terk eder. Bunun üzerine Luce yeni bir erkek oyuncu bulmak için Londra’ya gider ve yeni başrol oyuncusu Ray (Robin Askwith) ile geri döner. Filmi çekerken sadece kızlardan oluşan bir köy bulurlar. Köyde yaşayanlar Ray’in Queen Kong için çok iyi bir kurban olduğunu düşünerek onu kaçırırlar. Beklenen olmazi Queen Kong Ray’i yemez; çünkü ona aşık olmuştur. Filmin geri kalanı orijinal King Kong’la neredeyse aynı, Queen Kong İngiltere’ye götürülür ve tutulduğu yerden kaçar.

Filmin ilk otuz dakikası kelimenin tam anlamıyla bir zaman kaybı. Queen Kong’dan eser yok. Kendisini ancak otuz dakika sonra görüyoruz. Görüldüğü oldukça zavallı birkaç sahneden sonra, yaklaşık yirmi dakika sonra, Queen Kong yakalanıyor ve İngiltere’ye götürülüyor.

Filmin tamamı için fiyasko demek sanırım yanlış olmaz. Oyunculuk, efektler son derece kötü. Belki de filmle ilgili tek iyi şey, güzel kızların oynuyor olması. Anlaşıldığı üzere film King Kong’un bir paradosi niteliğinde. Film ucuzluğundan ötürü komik fakat sanırım yönetmen bunun farkına varmamış ki  komik olmaya çalışan sahneler, diyaloglar, şarkılar ve danslar eklemiş. Filmi izlerken bazı bölümlerde sanki bir müzikal izliyormuş hissine kapılabilirsiniz. (daha&helliip;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İyiKötüFilm Hakkında
İyiKötüFilm Röportajlar
İyiKötüFilm Bağlantılar
Extreme Haribo Giallo For Dummies Immoral Tales Kahramanlar Sinemada Korkucu Once upon in a time in Western Öteki Sinema Sinematik Ters Ninja

İyiKötüFilm Feeds


İyiKötüFilm
yeni