iyiköfüfilm

30
Nis
2012

Slasher Spoofs

Kavram-Kuram-Fenomen kategorilerinde yayınlandı.

Korku filmi parodileri yeni bir şey sayılmaz, bir Abbot ve Costello filmi (örnek olarak Hold That Ghost,1941) izlemiş olan herhangi birinin size söyleyeceği gibi. Birçok film – 1930ların “eski karanlık ev” gerilimleri de dahil olmak üzere – korku ile mizahı dengelemişti. Ancak modern slasher parodilerinin modeli, Psycho’nun gösterime girişinden sonra belirlendi. Filmdeki duş sahnesi o kadar ikonik hale geldi ki sayısını bilmediğimiz kadar çok filmde parodisi yapıldı.

Halloween ve Friday the 13th filmlerinin gösterime girişiyle, 1980lerin başında bu alt türün yeni parodileri de ortaya çıkmaya başladı. Tabi ki, popüler bir türün parodisi yapılmaya başlandığında bu genellikle bir devrin sona erişinin göstergesidir ve bu 1980lerdeki slasher patlaması için gerçekten de doğruydu. Benzer filmlerde acımasızca yorumlanmışken ve izleyenleri güldürmek amacıyla taklit edilmişken nasıl olabilirdi de seyirciler senaryo hilelerinden ve iyi giydirilmiş klişelerden korkmaya devam edebilirlerdi? Bu durum dönemsel olarak lehine sonuçlar da göstererek slasher türünün popülaritesinin bir kanıtı olmuştur. (daha&helliip;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İyiKötüFilm Hakkında
İyiKötüFilm Röportajlar
İyiKötüFilm Bağlantılar
Extreme Haribo Giallo For Dummies Immoral Tales Kahramanlar Sinemada Korkucu Once upon in a time in Western Öteki Sinema Sinematik Ters Ninja

İyiKötüFilm Feeds


İyiKötüFilm
yeni