iyiköfüfilm

23
Ara
2013

Blood Beach (1980)

B-Film Korku Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

blood-beach-posterYönetmenliğini ve senaristliğini Jeffrey Bloom’un yaptığı “Kanlı Plaj” kült haline gelmiş bir B filmi. Kumun altında gizlenen ve plaja gelenlere saldıran bir yaratığın yer aldığı filmin başrollerinde David Huffman, John Saxon ve Burt Young yer alıyor. Burt Young’ı Sylvester Stallone ile birlikte kamera karşısına geçtiği Rocky film serisinden hatırlamak mümkün.

Kaliforniya, Venice Plajı’nda bir kişi kaybolur. Los Angeles Polis departmanının anında devreye girmesiyle soruşturma başlar ve olayın bir boğulma olduğu hakkında herkes hem fikirdir. Fakat plajda kaybolan kişilerin sayısı giderek artmaya başlar. Bunun üzerine tekrar soruşturmayı başlatan polis bu sefer de sorumlunun bir seri katil olduğuna karar verir. Kaybolan insan sayısının artması ve kayıplara bir köpeğin de eklenmesiyle ve arkadaşları tarafından kuma gömülen bir kızın kumdan çıkarıldıktan sonra bacaklarının parçalanması sonrasında artık ortada bir seri katilin olmadığı kesinlik kazanır. Artık kumun altında var olan bir “şey” tarafından insanların kaybolduğunun farkına hem polis hem de halk varır. Artık sırada bu canavarı ortadan kaldırmak vardır.

Blood Beach, 80’lerin tipik bir B korku filmi. Bir başyapıt beklemeden yani çok ciddiye almadan izlendiğinde kesinlikle beklentileri karşılayacak türden. Özellikle kumun altında yaşayan ve halka korku salan yaratık fikri oldukça orijinal. Jaws’dan etkilenmelerin de var olduğu filmin bir Amerika yapımı değil de İtalyan işi olduğunu düşünmemek elde değil. Jaws’dan farkı tehlikenin denizde değil kumsalda olması. (daha&helliip;)


2
Ağu
2011

Messiah Of Evil (1973)

Korku Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

İyi filmin asgari standartlarını belirleyen kuralların sınırları, bir filmin kötü olarak yaftalanması için gereken yoklukların nelerden ibaret olduğu, konvensiyonel sinema eleştirisini ve onun sadık takipçisi izleyicileri yıllardır meşgul eden bir problemdir. Sinemayı estetik açıdan anlamlı bir bütün olarak kavrayabilmek için onu yutulur lokmalar halinde parçalara ayırmak ve sonu gelmeyen sınıflandırmalara girişmek, hem üretim hem de tüketim yakasında sıkça görmeye alışık olduğumuz bir şeydir. On yıllar, on yıllara; öyküler, öykülere bölünür. Ortaya çıkan doğrusal üretim-tüketim çizgisi, (özünde tedirgin etme amacı taşıyan ürünler için dahi) seyircinin konforunu maksimize etmeyi hedefler. Üretim bandı, eşsiz benzerlikte filmleri ardı arkasına piyasada dolaşıma sokar. Öyle filmler vardır ki, sözünü ettiğimiz doğrusal çizgiye dahil olmak amacıyla banda konulmuş, fakat birtakım dışsal etkenler neticesinde bu çizgide istem-dışı bir sapmaya yol açmıştır. Bu duruma, yaratıcının ortaya çıkacak ürüne –bilinçaltı mesajlar veren görüntüler gibi- kendine ait yamuk bakış açısını gizlice yerleştirmesi, fabrikanın düşük maliyet politikasını gerçekleştirebilmek için yapılan zorlayıcı zihin jimnastiği, dönemin seyircisinin beklentilerini yanlış algılamak gibi örnekler verilebilir. Hatalı üretim, seyircinin iyi ya da kötü olarak adlandıramadığı muğlak bir varoluş noktasında “hiç yaşanmamış sayalım” tepkisiyle karşılaşınca, çoğu zaman geri dönme umudunu bile taşımadan pılını pırtını toplayıp ortadan kaybolur. (daha&helliip;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İyiKötüFilm Hakkında
İyiKötüFilm Röportajlar
İyiKötüFilm Bağlantılar
Extreme Haribo Giallo For Dummies Immoral Tales Kahramanlar Sinemada Korkucu Once upon in a time in Western Öteki Sinema Sinematik Ters Ninja

İyiKötüFilm Feeds


İyiKötüFilm
yeni