iyiköfüfilm

29
Mar
2018

Alacakaranlık, 1 Yaşında!

Duyuru - Etkinlik kategorilerinde yayınlandı.

korku sineması dergisi

Alacakaranlık, yayın hayatına başladığı 2017 Nisan ayından bu yana destek olan, etkinliklerini takip eden, okuyan herkese ve dergide yer alan; 29 yazara, 27 sanatçıya Alacakaranlık’ın var olmasını sağladıkları için teşekkür eder.

Korku sineması konseptine özel ülkemizdeki tek dergi olan Alacakaranlık Dergi, yenilenen iç tasarımıyla raflardaki yerini aldı. Beril Köroğlu ve Anıl Koç’un editörlüğünü üstlendiği sayının grafik tasarımı ise Murat Özkan’a ait.

D&R, Remzi Kitabevi, Migros, Nezih Kitabevi, Dost Kitabevi, Mephisto Kitabevi (Beşiktaş, Kadıköy, Taksim), Rüzgâr Kitabevi (Edirne), Gerekli Şeyler (Kadıköy), TveK Kitap Kırtasiye Mağazaları ve Dreamers Figure (Kadıköy)’den temin edebilirsiniz. Detaylı dağıtım noktaları için tıklayınız: https://goo.gl/njBmwx

Eski sayılar: shop.korkucu.com

www.facebook.com/alacakaranlikdergi
www.instagram.com/alacakaranlikdergi
www.twitter.com/alacakaranlikd

#alacakaranlikdergi #alacakaranlık (daha&helliip;)


5
Mar
2017

Alacakaranlık Dergi

Duyuru - Etkinlik kategorilerinde yayınlandı.

alacakaranlık dergisi

Alacakaranlık Dergi Geliyor!

Ülkemizde konsept bir içeriğe sahip olan ve belirlediği ilkelere bağlı kalarak çizgisini koruyan dergilerin sayısı çok az. Özellikle sinema söz konusu olunca da neredeyse imkânsız. Yıllar önce bu açığı, hatta açlığı bastıran bir dergi vardı. Kaya Özkaracalar önderliğinde 1998 yılında çıkmaya başlayan ve 19 sayı yayın hayatına devam eden “Geceyarısı Sineması” dergisi…

İçeriğiyle, yer verdiği yazılarıyla, kullandığı görselleriyle, karanlık temasını yansıttığı kapak tasarımı ile kült bir dergiydi. Ancak çoğu güzel şey gibi bitti, tarihe karıştı.

Alacakaranlık da, aynı yola baş koymuş bir avuç insanın emeğiyle çıkan bir dergi. Giovanni Scognamillo’nun telif eserleriyle korku sineması ile gerçek manada tanışan, rahmetli Metin Demirhan’ın kes-yapıştır fanzinleri ile “fanatik”leşen insanların çıkardığı bir “magazin” yalnızca. Korku kültürüne emeği geçen insanlara, kitaplara, dergilere, filmlere, film karakterlerine, bir başka deyişle tanımlaması hem kolay hem de bir o kadar zor olan yaratılışlarındaki korku duygusuna sahip olup da onunla barışık olmayı başarabilenlere karşı bir saygı duruşu.

Alacakaranlık derginin içeriği tamamen korku sineması ile alakalı. Yazıları kaleme alanlar ise yıllardır korku sinemasına gönül veren ve küçük de olsa katkı yapmaya çalışan isimler. Bu türe gönül verenlerin takip ettiği internet sitelerinde de isimlerini görmek mümkün. İyi”Kötü Film”den Tolga Demirtaş, korkucu.com’dan Yasin Karakaya ve Murat Özkan, hariboextremeculture‘dan Anıl Koç ve Gökay Aktan, Öteki Sinema’dan Murat Kızılca ve Fatih Danacı… (daha&helliip;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İyiKötüFilm Hakkında
İyiKötüFilm Röportajlar
İyiKötüFilm Bağlantılar
Extreme Haribo Giallo For Dummies Immoral Tales Kahramanlar Sinemada Korkucu Once upon in a time in Western Öteki Sinema Sinematik Ters Ninja

İyiKötüFilm Feeds


İyiKötüFilm
yeni