iyiköfüfilm

Efsanevi Japon yönetmen Koji Wakamatsu geçirdiği bir trafik kazası sonucu kaldırıldığı hastanede hayata veda etti. 76 yaşında hayata gözlerini yuman yönetmen 12 Ekim gecesi geçirdiği kazanın ardından kaldırıldığı hastanede 17 Ekim gecesi son nefesini verdi. Kaza haberi 16 Ekim gecesi Japon medyasında bildirildi. Kaza haberinin teyidini ise yönetmenin son üç filminde de yer alan aktris Shinobu Terajima yaptı.

1936 yılında Miyagi Prefecture’de doğan Wakamatsu, kariyerine TV dizilerinde yardımcı yönetmen olarak başladı. Daha sonra pink film türüne geçiş yapan yönetmen genellikle deneysel, düşük bütçeli işlerini siyasi eğilimleri ile besledi. (daha&helliip;)


20
Haz
2009

Japon Pembe Filmleri

Kavram-Kuram-Fenomen kategorilerinde yayınlandı.

bondage_of_lust_1968_poster_0160’lı yıllarda Japon sineması çıkmaza girmiş ve Samuray filmleri fazla ilgi görmemeye başlamıştı. Bu sebeple Japon film şirketleri yeni arayışlar içine girdiler. Bu şirketlerden Nikkatsu, stüdyo yöntemiyle çekilen ve Roman Porno da denilen filmlere yöneliyordu. (Daiei, ve Toei dönemin diğer ünlü film şirketlerdir.)

Japonya’daki sansür sistemi kadın ve erkeğin cinsel birleşmesini ve cinsel organlarının görünmesini yasaklamıştı. Filmlerde bu kareler flulaştırılarak gösteriliyordu. Fakat bu sansür sistemi belkide kadına karşı uygulanan en sert sadomazoşist arzuları gösteren sahnelere izin veriyordu.

Pembe filmleri kendi içlerinde ikiye ayırmak mümkün: Pinku Eiga ve Pinku Violance. Pinku Eiga’da kadına olan şiddet cinsellikle yoğrulurken Pinku Violance filmlerinde ise yine aşırı cinsellik ve kadına karşı şiddetin yanında bu şiddete maruz kalan kadınların kanlı intikam hikayeleri de anlatılmaktadır.

Sansür sistemi bu tarz filmlerin Japonya’nın dünya üzerindeki prestijini zedeleyeceği düşüncesiyle yurt dışında dağıtımına ve festivallerde gösterilmesine izin vermiyordu. Meraklıları dışında uzun bir süre sinemaseverler bu filmlerden ya haberdar olamadı ya da haberdar olduğu halde ulaşamadı. 90’lı yılların sonu ve 2000’li yılların başından itibaren bazı Amerikan video şirketlerinin bu filmleri DVD olarak piyasaya sürmesi ve internetle birlikte bilgiye ulaşılabilirliğin artmasıyla birlikte dünya pazarında Pinku filmlerine olan ilgi de çığ gibi büyümeye başlamıştır.

(daha&helliip;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İyiKötüFilm Hakkında
İyiKötüFilm Röportajlar
İyiKötüFilm Bağlantılar
Extreme Haribo Giallo For Dummies Immoral Tales Kahramanlar Sinemada Korkucu Once upon in a time in Western Öteki Sinema Sinematik Ters Ninja

İyiKötüFilm Feeds


İyiKötüFilm
yeni