iyiköfüfilm

10
Kas
2013

Student Bodies (1981)

Korku Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

student-bodies-1981Mickey Rose’un hem senaryosunu yazıp hem de yönetmenliğini üstlendiği Student Bodies bir komedi filmi. Halloween, Friday the 13th, Prom Night gibi slasher filmleriyle dalga geçen film, türünün ilk örneklerinden birisi. Filmin oyuncu kadrosunun birçoğunu ise daha önce ve sonrasında başka hiçbir filmde yer almayan, ilk ve son oyunculuk deneyimlerini yaşayan oyuncular oluşturuyor.

Korku filmlerini tiye alan filmlerinin ilklerinden olan Student Bodies, yakaladığı başarıyı büyük ölçüde içerdiği seks üzerine mizaha borçlu. Ayrıca slasher filmlerinin sahip olduğu klişeleri de kullanarak, bunları mizahla harmanlayarak izleyiciye sunuyor. Bol kanlı sahneler, seks, aptal karakterler ve mantık eksikliği filmi eğlenceli kılan belli başlı unsurlar arasında.

Bir seri katil, lisede okuyan genç kızlara musallat olmuştur ve onları aynı zamanda röntgenlemektedir. Kendisine “the breather” ismini veren bu seri katil, kurbanlarını telefonla taciz etmekten çok hoşlanır fakat gençleri seks yaparken görmek onu deli eder. Kadın kurbanlarını öldürmek için raptiye gibi garip objeler kullanırken, erkek kurbanlarını ise canlı canlı çöp torbalarına koymayı tercih eder. Siyah galoş ve yeşil lastik eldiven giyen seri katil olarak Toby suçlanmaktadır. Bunun sebebi ise Toby’nin seks hayatının olmamasıdır ve her cinayet mahallinde ortaya çıkınca cinayetlerin şüphelisi olur.

İzleyiciye Scary Movie’nin 80’li yıllarda çekilmiş bir versiyonu izlenimini veren Student Bodies, özellikle kapak resmi ile seksi bir film izleyeceğiniz imajını verse de filmle ilgili en seksi şeyin afişi olduğunu söyleyebilirim. (daha&helliip;)


1961 yapımı bir B korku filmi olan The Beast of Yucca Flats’in başrolünde Tor Johnson isimli, İsveçli eski bir güreşçi yer alıyor. Filmin senaryosu ve yönetmenliği ise Coleman Francis’e ait. Film, bazı eleştirmenlere göre gelmiş geçmiş en kötü bilim kurgu-korku filmi, hatta Ed Wood’un Plan 9 From Outer Space’inden bile kötü olduğunu savunan sinema eleştirmeni sayısı hiç de az değil.

Filmin hem senaristliğini hem de yönetmenliğini üstlenen Coleman C.Francis kariyerine birçok işi sığdırmayı başarmış insanlardan biri. Yönetmenlik, senaristlik, yapımcılık ve aktörlük yapmış olan Francis, yaptığı tüm işler içerisinde yönetmenlik serüveni içinde yer alan üç filmiyle ismini daha çok duyurmuş. Yönetmenlik kariyerinin ilk filmi olan The Beast of Yucca Flats’den sonra 1963 yılında The Skydrivers ve 1966 yılında da Night Train to Mundo Fine filmlerinin 1994 yılında Mystery Scince Theater 3000’de (Mystery Science Theater 3000, 1988-1999 yılları arasında Amerika’da gösterilmiş bir TV serisi, özellikle bilim kurgu B filmlerinin gösterildiği bir program) gösterilmesinin ardından, tüm zamanların en kötüleri içinde kendine yer bulmasının yanı sıra kült olarak nitelendirilebilecek bir mertebeye de erişmiş. The Beast of Yucca Flats, IMDB Bottom listesinin 19.sırasında yer almasının yanı sıra, yönetmenin diğer iki filmi de bu listeye üst sıralardan girmeyi başarmış. Night Train to Mundo Fine 8.sırada, The Skydrivers ise 9.sırada yer alıyor.

Filmin başrolünde yer alan Tor Johnson ise profesyonel güreş hayatının ardından sinemaya geçiş yapmış bir oyuncu. (daha&helliip;)


31
Eki
2012

Halloween XXX Porn Parody (2011)

XXX kategorilerinde yayınlandı.

Günün anlam ve önemine uygun olarak işte bir Halloween filmi. Hali hazırda bildiğimiz ve pek çok korku sineması severin de iyi bildiği “Halloween” filminden yola çıkılarak hazırlanan bu film onun porno parodisi.

Filmin açılışından sonuna kadar her yerinde bu etkiyi hissetmek mümkün. Öyle ki başlangıç müziği de filmin ta kendisi gibi korku ve porno kategorileri karışımıyla ortaya çıkmış durumda.

Başlangıcına baktığımızda öyle çekimler yapılmış ki bir an “katil acaba bir porno film kameramanı mı?” diye düşündürüyor. Bunun yanında özellikle seks sahnelerinde klasik porno çekimleri ve atmosferi var. Öyle ki bazen o tür bir online sitede amatör ya da profesyonel film izliyor gibi hissedebilirsiniz. Tabi ki oyuncular da yine bu alanda tecrübeli isimlerden (Raven Alexis,Britney Amber) seçilmiş.

Şöyle diyebilirim ki filmin kurgusu, “mümkün olduğu kadar iyi ve uzun porno sahneleri çekelim, arada bir de Michael Myers karakteri ortaya çıkıp birilerini öldürsün” şeklinde düşünülmüş. Michael Myers dışında bazen beyaz çarşaflı sahte ruhlar da ortaya çıkıp aksiyona dahil oluyor tabi.

Bir porno parodinin amacı adı üstünde olduğu gibi orjinal filme seks unsuru katmakla beraber orjinal filmin parodisini yapmak. Bu film de bu amacı fazlasıyla gerçekleştirmiş. Diyaloglar ve çekimler zaman zaman kötü televizyon canlandırmalarını hatırlatsa da bir yandan da bunun kasten ve bilerek yapıldığı hissettiriliyor. (daha&helliip;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İyiKötüFilm Hakkında
İyiKötüFilm Röportajlar
İyiKötüFilm Bağlantılar
Extreme Haribo Giallo For Dummies Immoral Tales Kahramanlar Sinemada Korkucu Once upon in a time in Western Öteki Sinema Sinematik Ters Ninja

İyiKötüFilm Feeds


İyiKötüFilm
yeni