iyiköfüfilm

24
Mar
2011

Jangal Mein Mangal (1972)

B-Film kategorilerinde yayınlandı.

Daha ortada Nobuhiko Obayashi’nin Hausu adlı filmi yokken böyle dengesiz ama muazzam şekilde eğlendiren bir film çektiği için yönetmen Rajendra Bhatia’yı kutlamak lazım. Çakma film üretme konusunda son derece başarılı olan Bollywood tuhaflık konusunda da malumunuz oldukça birikim sahibi. Sonuçta romantik bir filmde Superman kostümü giyip uçarak şarkı söyleyen aşıklar veya bir korku filminde sanki hiçbir sorun yokmuş gibi şarkı türkü söyledikten sonra ölmeye devam eden gençler de bu endüstrinin ürünü. Aynı şekilde türlerin birbirine karıştırıp çorba yapmakta da beis görmeyen Hindistan sinema sektörü bu filmde de romantizmle komediyi harmanlıyor fakat işin içine bir de Scooby Doo tarzı korku\gizem karıştırınca film bayram yerine dönüyor. Jangal Mein Mangal diğer Bollywood çılgınlıklarına yaklaşacak derecede absürt, bir o kadar da toz pembe bir film. İşin içine bir de Hintçe’den İngilizce’ye ilginç bir şekilde tercüme edilmiş altyazı girince dört dörtlük oluyor.

Üzerinde uğraşıldığı belli olan gerçeküstü bir animasyon jeneriğiyle açılan film adeta en başında nasıl bir film olacağının sinyallerini veriyor. Kadrosu ünlü Bollywood yıldızlarından oluşan filmin başrolünde Hint sinemasının jönlerinden Kiran Kumar, kariyerinin en başında fakat daha sonradan aranan bir aktris olacak olan Reena Roy, ünlü sinema/televizyon yıldızı Sonia Sahni ve Hindistan’ın Erol Taş’ı, 350’den fazla filmde rol almış olan Pran oynuyor. Pran bu filmde iki rolde birden oynuyor. Bunlardan biri kadın düşmanı, emekli bir albayken diğeri filmin komedi öğelerini pekiştiren karakterlerden biri olan, afişin sol alt köşesinde görebileceğiniz Raghu. (daha&helliip;)


28
Tem
2009

Mahakaal (1993)

B-Film Korku Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

MAHAKAALHint Sineması (Bollywood) Hollywood’dan sonra en üretken ülke sinemasıdır. Bombay şehri Hint Sinema endüstrisinin merkezi olduğu için Bollywood ismini buradan almıştır. Film endüstrisinin bu kadar gelişmiş olmasının sebeplerinden biri Hinduların tam bir sinema tutkunu olmasıdır. Tam olarak rakamları emin olmamakla birlikte yılda ortalama 500’ün üzerinde film yapılıyor. Filmlerin gişede ulaştığı izleyici sayısı da oldukça yüksek; yılda 10 milyonun üzerinde olduğu söyleniyor.

Hint filmlerinin ortak özellikleri, içinde mutlaka şarkılı, danslı sahnelere yer vermesidir. Video dönemide 80’lerin sonu ve 90’ların başında izlediğim filmlerde gözlemlediğim bir diğer özellikse filmlerde cinselliğe yok denecek kadar az yer verilmesidir.

Her ne kadar Bollywood’da ağırlıklı olarak dram ve aşk en çok işlenen konular olsa da, Pete Tombs’un Fantastik Filmler Uzakdoğu’dan Güney Amerika’ya adlı kitabında bahsettiği gibi Hint Sineması çok fazla olmasa da fantastik filmlere de imza atmıştır. Kitapta bahsedilmemiş ve Mondo Macabro DVD tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında Amerika’da DVD olarak piyasaya sürülen Mahakaal (1993) kısa zamanda meraklıları tarafından ilgiyle karşılandı. (daha&helliip;)


13
Mar
2009

Lollywood

Korku Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

Son dönemlerde Asya filmleri dediğimizde aklımıza genellikle yakın dönem Japon ve Kore filmlerinin ağırlıkta olduğu bir film endüstrisi geliyor. Fakat unutmamak gerekir ki Asya sinemasının lokomotif ülkelerinin başında Hindistan (Bollywood) film endüstrisi gelir. Hindistanla siyasal anlamda çok iyi ilişkiler içinde olmasa da komşusu Pakistan’ın da Hindistan ve Endonezya gibi ülkelerin sinemasından etkilendiğini ve akıllara zarar filmler yaptığını görüyoruz. Lollywood sinemasının çarpıcı örneklerinden oluşan bir Trailer var karşınızda. İyi seyirler!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İyiKötüFilm Hakkında
İyiKötüFilm Röportajlar
İyiKötüFilm Bağlantılar
Extreme Haribo Giallo For Dummies Immoral Tales Kahramanlar Sinemada Korkucu Once upon in a time in Western Öteki Sinema Sinematik Ters Ninja

İyiKötüFilm Feeds


İyiKötüFilm
yeni