iyiköfüfilm

dreamlover10) Dream Lover (1993): Yönetmeliğini Nicholas Kazan’ın yaptığı filmin başrollerinde James Spader ve Madchen Amick var. Başarılı bir mimar olan Ray (James Spader) eşinden yeni boşanmıştır. Arkadaşı vasıtasıyla bir partide tanıştığı kadınla kısa süre evlenirler. Ray çok mutludur fakat geçmişi hakkında hiç bir şey bilmediği Lena (Madchen Amick)’nın bazı davranışlarından şüphe duymaya başlar.  

 

 

 

 

 

 

lovetokill9) Yeuk ji luen (1993): İşte size sevgilinizle izleyebileceğiniz kusursuz bir CAT III filmi. CAT III  filmlerinin değişmez oyuncusu Anthony Wong’un başrolünde olduğu filmde Wong’u hastalıklı bir eş rolünde izliyoruz. Eşine hastalıklı bir tutkuyla bağlı olan Wong eşi Elizabeth’e hayatı zindan eder.

 

 

 

 

 

 

 

loveritual8) Rito d’amore (1990): Yönetmenliğini Aldo Lado’nun yaptığı filmin konusu gerçek bir hikayeye dayanmakta. Fransa’da yaşayan Japon bir adam Fransız bir modele aşık olur. Tutkulu bir aşk yaşan çiftin aşkları bir süre sonra hastalık bir hal alır. Genç kadın gittikçe bir “Sushi”ye dönüşür. Yönetmen Aldo Lado erotizm kokan bir dram çekerken “Yamyam” filmlerine de göz kırpıyor.

 

 

 

 

 

 

 

(daha&helliip;)


3
Mar
2009

Ebola Syndrome (1996)

Korku Filmleri kategorilerinde yayınlandı.

ebolasyndrome2Filmin yıldızı Hong-Kong’lu  anti-kahraman Kai’yi canlandıran Anthony Wong. A.Wong’u dönemin bir çok düşük bütçeli CAT III, CAT IIA, CAT IIB filminde izlemek mümkün. Bu filmlerden iki tanesi var ki benim favorim. Bunlar Untold Story ve Ebola Syndrome. İki filmde de Anthony Wong’u tam bir pislik olarak görüyoruz. Recep İvedik’in gore versiyonu da diyebiliriz kendisi için.

Filme gelecek olursak, filmi ya çok sevecek ya da nefret edeceksiniz. Ebola Syndrome’da tahammül sınırlarını zorlayacak derecede şiddet var; fakat bu şiddet unsurlarıyla komedi o kadar güzel harmanlanmış ki izlediğiniz bir şiddet sahnesinde kendinizi gülümserken bulmanız mümkün. Film o dönem iç piyasaya yapılmış; fakat bu tarz filmlere olan ilginin artmasıyla birlikte filmi dünya piyasasına tanıtan DVD’leri de piyasaya sürülüyor.

(daha&helliip;)


16
Şub
2009

Kategori III Filmleri (CAT III)

Kavram-Kuram-Fenomen kategorilerinde yayınlandı.

Kategori III nedir?

Kategoriler Hong Kong’da yayınlanan filmlerin yaş sınırıdır. Kategori I herkesin izleyebileceği filmlerdir. Kategori IIA 12 yaş sınırıyken, Kategori IIB 15 yaş sınırıdır. Kategori III*** yani Cat III ise 18 yaşın altındakilerin kesinlikle izleyemeyeceği filmlerdir. En azından sinemada izleyemeyeceği diyelim çünkü Asya ülkelerinin korsan film piyasası artık uluslararası şebeke haline gelmiş bir durum olduğundan isteyen herkes sokaktaki tezgahlardan istediği filmi edinebilmektedir.

Bir filmin Kategori III kapsamına girebilmesi için içeriğinde küfür, şiddet veya cinsellik olması gerekmektedir. Bazı insanlar Kategori III’ün sadece seks filmleri olduğunu zannetmektedir. Kategori III aslında Hong Kong sinemasının bel kemiğidir. Bir altyapıdır, oyunculardan yönetmenlere, sinema endüstrisinde yer alan herkes önce Kategori III filmlerinde mesleklerini icra ederek pişerler ve sonra ana akım filmlere geçerler.

cat1

Kategori III sınıflandırmasına ilk tabi tutulan film 1988 yılında yapılan ve şok edici bir film olan Men Behind the Sun’dır. Film gerçek olaylara dayandığı iddiası ile İkinci Dünya Savaşı’nın sonlarında Japonların esir Çinliler ve Ruslar üzerinde yaptığı deneyleri ve bu deneyi yapan kişileri anlatmaktadır. Film zamanına göre öylesine şok ediciydi ki filmi sinemada sonuna kadar izleyebilenlerin sayısı azdı. Görüntüler arasında gerçekten yapılan bir çocuk otopsisi ve fareler tarafından yenilen bir kedi de vardı. Filmin yönetmeni Tun Fei Mou ise aslında bir korku filminden ziyade savaş karşıtı bir film yaptığını söyleyerek kendisini savundu. Aslında Tun Fei Mou istemeden bu filmle bir devrin kapısını aralamıştı. Film 1988 yılına kadar yayınlanan filmler arasında en çok izleneni olarak bir hasılat rekoru kırdı. Ve arkasından filmler çorap söküğü gibi gelmeye başladı. Amerikanların grindhouse sinema salonları gibi sadece Kategori III filmleri oynatan sinema salonları açılmaya başladı. Oynayan filmler ucuz ve samimi filmlerdi, sürekli izleyici bulmaları doğaldı. Sinemaya eğlenmek için gidenler ana akım filmlerini bırakıp hem çok daha eğlenceli olan, hem de insanların görmediği akıl dışı şeyler gösteren Kategori III filmlerini izlemeye başladılar. Hong Kong’da porno filmlerin yasak olduğunu da hesaba katınca türdeki filmlerde serbestçe kullanılan sevişme sahneleri de filme izleyici çeken etkenlerden biriydi. Diğer bir etken de aşırı şiddet kullanımıydı, bir John Woo ya da Ringo Lam filminde en vahşi sahneler fünye patlatılarak verilen vurulma sahneleriyken Kategori III’te uçlarda dolaşan abartı şiddet sahneleri vardı. Ayrıca yaş sınırının verdiği rahatlıkla yapılan cinsel içerikli şakalar ve kullanılan küfürler de filmlerin çekiciliğini arttıran bir faktördü. (daha&helliip;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İyiKötüFilm Hakkında
İyiKötüFilm Röportajlar
İyiKötüFilm Bağlantılar
Extreme Haribo Giallo For Dummies Immoral Tales Kahramanlar Sinemada Korkucu Once upon in a time in Western Öteki Sinema Sinematik Ters Ninja

İyiKötüFilm Feeds


İyiKötüFilm
yeni