İpek Çakır : Röportaj teklifimizi kabul ettiğin için teşekkürler. Kendini ve kariyerini nasıl tanımlarsın?
Bianca Barnett : Tam zamanlı bir aktris, model, blogger ve öğrenciyim.
İpek Çakır : Oynadığın karakterler içinde hangisi favorindi ve neden?
Bianca Barnett : Hepsini oynarken zevk aldım, ama şimdiye kadar en çok The Toy Box filmindeki rolümü sevdim. Hala hayalimdeki rolü bulamadım ama umarım yakın zamanda bu olur.
İpek Çakır : Genelde korku filmlerinde rol aldın. Senin için bu tür filmlerde rol almayı çekici yapan özellikle nelerdi?
Bianca Barnett : Korku filmleri en çok sevdiğim tür, özellikle 1970lerin gizemli korku sineması ve 1980lerin slasher filmleri. Sanırım bu biraz nostaljik, ama gerçekten bu türü seviyorum. Aynı zamanda daha küçük, ilginç indie dramalarını ve tüm film festivali gösterimlerini seviyorum.
İpek Çakır : Ana akım ve bağımsız korku filmi endüstrisi hakkındaki düşüncelerin neler? Avrupa ve Asya sinemasıyla ilgileniyor musun?
Bianca Barnett : En iyi ve en orjinal korku filmlerinin bazıları Asya ve Avrupa’dan çıkıyor. Küçük bir kızken, en yakın arkadaşım Kantonluydu, böylece Hong Kong sinemasından birçok film izledim. Dövüş sanatlarından, komedilere, korku filmlerine kadar her şey – Hepsine kafayı takmıştım. Büyüdükçe, İtalyan korku filmlerini ve giallo filmlerini keşfettim. Hammer korku sineması da favorilerimden biridir çünkü çok güzel şekilde çekilmiş filmlerdir. Son zamanlarda, Fransız ve İskandinav korku sinemasına da ilgi duymaya başladım. Bu türde yapılan yeni şeyleri görmeyi seviyorum. Hayalim bir gün Avrupa ve Asya filmlerinde yer almak.
İpek Çakır : Filmlerde ya da herhangi bir sanat formunda erotizm ve çıplaklıkla ilgili nasıl hissediyorsun? Pozitif baktığını hissediyorum ki bence harika.
Bianca Barnett : Seks ve çıplaklık beni gerçekten rahatsız etmiyor, ama eğer Albino Farm filmimi izlediyseniz, biraz garip olduğumu görebilirsiniz. Dürüst olmak gerekirse, izlenmek konusunda gerçekten heyecan verici olan birşeyler var – ama kendi kurallarıma göre ve kontrollü şekilde olması gerekir, mesela bir film için. Tanımadığım rastgele bir adam beni izlese ve çalılıklara saklanıp kendiyle oynasa polisi arardım. Sanırım ben bir teşhirciyim ama zaten bu nedenle aktrisim ve modelim.
İpek Çakır : Bize sevdiğin “film canavarlar”ını söyler misin? Buna ek olarak da sinema tarihindeki favori karakterlerini.
Bianca Barnett : Çok var. Zombiler, vampirler, hortlaklar, hayaletler, Sasquatch, kurtadamlar – baştan sona hepsi aslında. Eğer ölüyse, seviyorum. Aynı zamanda 1970lerin inançlarla ve kötü güçlerle alakalı filmlerini seviyorum. Eminim babam benle gurur duyuyordur bu yüzden haha.
İpek Çakır : Albino Farm filminde oyuncu ve özel efektler asistanı olarak yer aldın. Sence filmlerdeki özel efektler ve makyaj nasıl olmalı?
Bianca Barnett : Bence iyi olmalılar. Başarısız şekilde yapılmış özel efektler bir filme olan ilgimi büyük ölçüde azaltır. Film setinde oluşturulan gerçekçi efekleri seviyorum, ama doğru kurallara göre uygulanmış bilgisayar destekli efektler de olursa önemsemiyorum. Bazen gerçekten de çok iyi bir bileşim elde ediliyor. Sözün özü ben yaşadığım katliamın gerçekçi olmasını isterim!
İpek Çakır : Sinema dışında hangi sanat alanlarına kendini yakın hissediyorsun?
Bianca Barnett : Uzun yıllar resim yapmakla ve çizimlerle ilgilendim. Şimdilerde buna geri dönüyorum. Modayı ve giyinmeyi seviyorum. Aynı zamanda fotoğraf çekimlerimi stilize etmeyi gerçekten seviyorum. Kocam ve ben son zamanlarda ortak çalışmalar yapıyoruz ve gerçekten güzel fotoğraflar yaratıyoruz.
İpek Çakır : Sinemada ve genel anlamda en büyük ilham kaynakların kimler?
Bianca Barnett : Çok var, hangisinden başlayacağımı bilmiyorum. Coen kardeşler, Quentin Tarantino, Robert Rodriguez, Rob Zombie, John Carpenter, David Fincher, Sam Fendes – Ana fikri anlamışsınızdır.
İpek Çakır : Bize projelerinden bahseder misin? Aynı zamanda kariyerindeki en büyük hedefini sormak istiyorum.
Bianca Barnett : Şu anda üç tane filmle ilgili görüşmelerim devam ediyor. İki hafta içinde Myrtle Beach,SC bölgesinde düzenlenecek olan XCON World V ‘ye konuk olarak katılacağım. Aynı zamanda korku filmleriyle ilgili eleştiriler yapacağım bir video blog başlatacağım. Bütün bunlarla ilgili bilgileri websitemde bulabilirsiniz. – www.biancabarnett.com
Kariyerimdeki en büyük hedefim Conan O’Brien Show’a konuk olarak katılmak. Aynı zamanda, hayatımın rolünü oynayabilmek – beni aktris olarak güçlendiren ve tüm bu çabaya ve çalışmaya değecek bir rol.
İpek Çakır : Son soru olarak iyikotufilm.com okuyucularına ne demek istersin?
Bianca Barnett : Eski ve yeni tüm hayranlarıma teşekkür ediyorum ve de hepsinin benim için ne kadar önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Onların sevgisi ve desteği olmasaydı, hayallerime ulaşmak mümkün olmazdı. Umarım okuyucularınız websitemi ve çalışmalarımı inceler.
www.biancabarnett.com
www.facebook.com/Bianca.A.Barnett
www.twitter.com/biancabarnett
www.myspace.com/bianca-barnett
Röportaj : İpek Çakır
Bianca Barnett Interview
İpek Çakır : Thanks for accepting our interview request. How do you describe yourself and your career?
Bianca Barnett : I am a full time actress, model, blogger and student.
İpek Çakır : Which character you acted was your favorite one and why?
Bianca Barnett : I enjoyed playing all of them, but I liked my role in The Toy Box the best so far. I still have not found that dream role yet, but hopefully it will happen soon!
İpek Çakır : You’ve acted in horror movies mostly. What made it attractive for you to act in this genre specially?
Bianca Barnett : Horror is my favorite genre of film, especially obscure horror from the 1970s and slasher flicks from the 1980s. I suppose that is nostalgia, but really, I love the genre. I also love smaller, quirky indie dramas and all the film festival fare.
İpek Çakır : What’s your opinion about the mainstream and independent horror film industry? Are you interested in the cinema of Europe and Asia?
Bianca Barnett : Some of the best and most original horror comes from Asia and Europe. When I was a little girl, my best friend was Cantonese, so I watched a lot of Hong Kong cinema. Everything from martial arts, to comedies, to horror flicks – I was totally obsessed. As I grew older, I discovered Italian horror and giallo films. Hammer horror is a favorite of mine because it is just so beautifully shot. I recently became interested in French and Nordic horror. I love seeing a new take on the genre. A dream of mine to work in European and Asian films one day.
İpek Çakır : How do you feel about erotism and nudity in movies or in any art form? I feel like you’re positive about that which is great.
Bianca Barnett : Sex and nudity really don’t bother me, but if you’ve seen Albino Farm, you realize that I am a little weird. Honestly, I think there is something really exciting about being watched – but it has to be on my own terms and in a controlled manner like on film, you know? If some random guy is watching me and whacking off in the bushes, I would call the cops. So, I suppose I am an exhibitionist, but hell, that is why I am an actress and a model.
İpek Çakır : Can you tell us the “monsters in movies” that you’ve got special interest in? In addition to that your favorite characters in the history of cinema?
Bianca Barnett : Oh wow, so many! I love zombies, vampires, ghouls, ghosts. Sasquatch, werewolves – the whole gamut, really! If it is dead, I love it. I am also into 1970s flicks that are about cults and worshiping satan. I am sure that makes my dad proud! Haha!
İpek Çakır : You’ve got titles as actress and special effects assistant in the movie “Albino Farm”. How do you think the special effects and make up in movies should be?
Bianca Barnett : I think they should be good! A big turn off is poorly done special effects. I love practical effects, but I don’t mind CGI in the right instances. Sometimes they blend so well together. That being said, I want my blood splatter to be practical!
İpek Çakır : Other than cinema which forms of art do you feel close to?
Bianca Barnett : I painted and drew for many years. I am just now getting back into it. I love fashion and dressing up. I also really love styling photo shoots of mine. My husband and I have been collaborating a lot lately and creating some cool photos.
İpek Çakır : Who are your biggest inspirations in cinema and generaly?
Bianca Barnett : There are just so many, I don’t know where to start. I love the Coen Brothers, Quentin Tarantino, Robert Rodriguez, Rob Zombie, John Carpenter, David Fincher, Sam Mendes – I think you get the idea!
İpek Çakır : Could you tell us about your upcoming projects? Also I’d like to ask your biggest goal in your career?
Bianca Barnett : I am in negotiation for three films at the moment. I will be a guest at XCON World V in Myrtle Beach, SC in two weeks. I will also be starting a video blog reviewing some horror films. You can find out all of this information at my website – www.biancabarnett.com
The biggest goal in my career would be being a guest on Conan O’Brien’s show. Also, having a role of a lifetime – one that solidifies me as an actress and makes all of this struggling and hard work worth it.
İpek Çakır : And as the last question, what would you like to say to the readers of iyikotufilm.com ?
Bianca Barnett : I want to thank all my fans, both old and new, and let them know how very much they mean to me. Without all of their love and support, I would not be able to pursue my dreams. I hope your readers will stop by my website and check out my work!
www.biancabarnett.com
www.facebook.com/Bianca.A.Barnett
www.twitter.com/biancabarnett
www.myspace.com/bianca-barnett
Interview : İpek Çakır

Yorumunuz: