iyiköfüfilm

27
May
2013

Absurd (1981)

Korku Filmleri kategorilerinde yayınlandı. 2 Yorum Var

absurdYönetmenliğini Joe D’Amato’nun yaptığı, senaristliği ise George Eastman’a ait 1981 yapımı İtalyan korku filmi Rosso Sangue, Anthropophagus 2, Horrible ve The Grim Reaper 2 isimleriyle de biliniyor.

Absurd, İngiltere’de yayınlanan Video Nasties listesine girmiş, yasaklı filmlerden birisi. 1984 yılında İngiltere’de yasaklanan filmin piyasada “cut” ve “uncut” versiyonları bulunmakta. İngiltere’deki Medusa Home Video’dan çıkan Absurd, diğer Video Nasties filmleri gibi video kaset koleksiyonerleri arasında oldukça değerli ve aranan bir film.

Film, Amerika’da 80’li yıllarda Wizard Video tarafından Monster Hunter ismiyle piyasa sürülmüş. Ayrıca Alman black metal grubu Absurd’e de ismini bulmasında ilham kaynağı olmuş.

Absurd, Joe D’Amato’nun erken dönem filmleri kadar başarılı olmasa da içerdiği aşırı gore sahnelerle türün fanlarını ve D’Amato hayranlarını tatmin edecek boyutta.  Filmin senaristi ve aynı zamanda başroldeki cani karakteri canlandıran George Eastman, D’Amato’nun fetiş oyuncularından biri. D’Amato birçok projeye George Eastman ile birlikte imza atmıştır.

Absurd, bir rahibin bir adamı kovaladığı gotik bir sahne ile açılıyor. Anthropopaghus’un son sahnesinde George Eastman’i iç organlarını yerken bırakıyorduk. Burada da ilk filme bir gönderme gibi George Eastman ilk sahnede karnı yarılmış ve iç organları elinde bir şekilde çıkıyor. Vahşet sahneleri haricinde filmin temposu son yarım saat hariç çok yüksek değil. Son yarım saatte şiddetin artmasıyla birlikte tempo da oldukça yükseliyor. Buna Carlo Maria Cordio’nun sinir bozucu müziği de eklenince, izleyiciyi oldukça rahatsız eden son bir 30 dakika ortaya çıkıyor.

Çoğu kişi tarafından Anthropophagus’un devamı olarak bilinen Absurd’ün D’Amato, George Eastman ve ilk sahne dışında çok da bir bağlantısı yok. Bazı eleştirmenler tarafından film Halloween’in kötü bir taklidi olarak nitelendirilir. Bunun sebebi olarak da her iki filmde de bir katilin çocuk bakıcısını ve onun etrafındakileri öldürmesini referans gösterirler.  Ayrıca D’Amato her zamanki kurnazlığıyla Amerikan pazarında dikkat çekmek için filmi İtalya’da çekmesine rağmen, hikaye Amerika’da çekiyor.

Tolga Demirtaş (tolga@iyikotufilm.com)

absurd2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Facebookta paylaş Twitterda paylaş Mail ile gönder



  • emrkse
    29 May 2013 16:51

    bu film aklımda nedense lucio fulci filmi olarak kalmış. ilk fırsatta izleyeceğim, hatırlattığın için sağol abi 🙂

  • Cbi82
    12 Haz 2013 00:51

    Bence Joe D’amato’nun en iyi filmlerinden biridir

  • Yorumunuz:


    İyiKötüFilm Hakkında
    İyiKötüFilm Röportajlar
    İyiKötüFilm Bağlantılar
    Extreme Haribo Giallo For Dummies Immoral Tales Kahramanlar Sinemada Korkucu Once upon in a time in Western Öteki Sinema Sinematik Ters Ninja

    İyiKötüFilm Feeds


    İyiKötüFilm
    yeni